søndag 12. februar 2012

Eldgamle venninner på kafebesøk!

Noen ganger er en lørdag ettermiddag triveligere enn andre. Ferskt eksempel på dette: Gårsdagens besøk på Kafe Globus. Setting: 3 venninner fra fordums da`r møtes igjen en lørdag ettermiddag i februar. Vi tre gikk på videregående i lag, på det som da het musikklinja. Ganske like da, men vi har en helt forskjellig hverdag nå. Fra å være tre jenter som holdt på med musikk (om enn på ulikt nivå), er vi nå en regnskapsfører, en førskolelærer og en kulturskoleleder. Med og uten barn, gift, skilt og samboende.. En bor sørpå, en i det urbane Tromsø sentrum og den tredje langt uti Gokk på Kvaløya...

Så artig det er å treffes, finne ut hva de andre holder på med, om kjemien fremdeles er til stede, og mimre litt om gamle dager. Utrolig hvilke minner som dukker opp i løpet av to ettermiddagstimer... Husker dere den gangen vi kom til å skulke en time etter midttimen, og traff på læreren vår midt i Storgata? Og gymmen. Herremin, som vi gruet oss til Cooper-testen (nesten så man følte seg truet med tortur). Og så irriterende det var da den spreke trombonisten i klassen sprang forbi med lette skritt mens man selv luntet umotivert og astmatisk avgårde. For en skrytepave. Tenk å springe så fort bare for å vise seg... (ingen som tenkte på at han kanskje likte å springe).
Krampelatter. Tørke tårer! Og hvordan kunne det ha seg at vi fikk lov å sitte på Teaterkafeen og dele på en kaffekopp hele dagen, uten tilsnakk fra betjeningen? De måtte jo tape penger på oss. Kanskje de skjønte at om 23 år er vi tilbake, litt mer pengesterke og kaffetørste, og sørger for bedre omsetning enn den gang da? (For i og med at Globus stengte litt tidlig, havnet vi på Sånn etter hvert. Nye eiere, sier du? Flisespikkeri ;)

Det eneste skår i gleden var facebookstatusen til ei av disse venninnene morgenen før vi skulle møtes: "Skal møte mine eldgamle veninder fra skoletiden..." Hva i all..? Eldgamle? Her sitter vi, bare ungdommen, knappe 40 år alle tre, og så skriver hun noe sånt. Offentlig! Skandale.

Jaja, trivelig var det! Og mer trivelig skal det bli, for det er klart at man skal møtes flere ganger. Kanskje om et halvt år? På Middagskjelleren? Imens er det fram med hårfarge, pinsett og fuktighetskrem i litervis, for denne eldgamle røya skal jammen se ung og vakker ut enda en stund!

2 kommentarer:

  1. Så morsomt og levende du skriver. Flott blogg!
    Terese

    SvarSlett