fredag 23. mars 2012

Etter en bursdagsdag...

Sitter her og bearbeider inntrykk etter en dag prega av bursdagsfeiring. Bursdagsbarn på 15 år, gjester, hjemmelaget kake, massevis av kaffe, gaver og prat. Er blitt oppdatert på siste nytt, (redigert til familievennlig versjon), har utvekslet synspunkter på ditt og datt, lekt med ungene, flirt godt. Ikke så skjellsettende, ikke så voldsomt viktig i den store sammenhengen. Men trivelig. Meningsfylt. I hvert fall for meg.

Jeg har en venn som tenker helt annerledes om livet. For ham er alt slikt meningsløst. Bortkastet energi. For ham skal ikke livet være trivelig, ikke preget av pjatt. For ham er det viktig at ting ikke er for lettvint, ikke for hyggelig. Kjedsomhet er et tegn på at man ikke er kreativ nok, livet handler om å skape. Gjerne provosere. Sånn forstår jeg det i hvert fall, kanskje det ikke er rett. Syns det er vanskelig å forstå... Og føler meg litt truffet, litt nedvurdert...

For hva gjør livet meningsfylt? Om det ikke er det positive som tross alt fins i livet, er det da det negative? Skal man grave seg ned i pessimisme og dysterhet, og dyrke meningsløsheten og tristessen som en kreativ drivkraft? Nå er jo ikke jeg så kreativ at det gjør noe. Jeg har helt klart tv-n for mye på og sitter for mye på facebook, leser for mye og tar i det hele tatt inn i overkant mange inntrykk. Har ei oppfatning av at det bør være balanse mellom det man tar inn og det man selv gir uttrykk for, gjennom skapende aktivitet.
Men så må jeg også spørre, krever ikke det å samhandle med andre mennesker en kreativitet? Jeg jobber med mennesker, gir omsorg, gir tilbakemelding, gir oppmerksomhet, gir glede.. Jeg gir av meg selv hele tiden, dagen lang? Hvorfor er dette en mindreverdig kreativ aktivitet?

Det er forskjell på å lage ting, og på å skape et livsverk. Sier han. Men kanskje mitt livsverk er jobben min, det å gjøre mitt beste for å støtte mennesker i å oppleve livet, og veilede andre i denne jobben? Kanskje mitt livsverk er det å skape et godt liv for mine barn, støtte dem og lytte til dem og lære til og av dem. Kanskje det til og med er å engasjere seg politisk, mene noe om det som skjer, være aktiv?

Ikke vet jeg. Tør aldri være skråsikker på noe. Regner alltid med at andre nok også har noe å fare med... Men det at man er så forskjellig, og tenker så forskjellig om hva som betyr noe, det syns jeg er rart. Og veldig spennende....1 kommentar:

  1. Alt som kan gjøres når som helst, blir nesten aldri gjort.

    Dette vet Fjordheksa, og kanskje kan ho lære det videre til sin venn?

    Syns du e en super rollemodell hva gjelder å være kreativ, og leve livet ditt på en måte, som gjør deg og dine lykkelig.

    Fortsett med det!!!

    SvarSlett